MiroPress

Temat: Chipolita zdrowie - to nie bialaczka :) Mądry kotek...
" />Wreszcie mam wyniki badan Chipunia. FIV (-) Bialaczka (-) Ale ulga... Rozmaz krwi bedzie za kilka godzin. Inne wyniki (nie mam zielonego pojecia o szczegolach, pani dr powiedziala, ze sa niezle): WBC 19,6 RBC 9,01 HGB 8,9 HCT .394 PLT 187 MCV 44 MCH 0,98 MCHC 22,5 RDW 16,8 MPV 10,1 WBC Flags: AG2 EOS (4,8) LYM 36,3 MON 6,7 GRA 57,0 LYM 7,0 MON 1,3 GRA 11,3 Biedne tylko Chipusiowe dziasla. Bardzo zaczerwienione. No i zapach z pyszczka... Bedzie dostawal sterydy (encorton) w minimalnej dawce. I cos jeszcze, ale nie moge...
Źródło: forum.miau.pl/viewtopic.php?t=13149



Temat: ciąża a wyniki: ogólne mocz + posiew ; morfologia
" />Panie Doktorze, jestem w 11 tyg ciąży, proszę o interpretacje wyników badań Ogólne badanie moczu: SG; 1015 PD; 7 LEU; NEG NIT; NEG PRO; 25 MG/DL GLU; NORM KET; 5 ... W MOCZU 2700 ML Poza tym w morfologi krwi: RBC 5.07 (norma 3.50 - 5.00 T/L) LYM % 23.1 (norma 25.0 - 40.0) GRAN % 71.7 (norma 45.0 - 70.0) czy moje wyniki i zastosowany lek Furaginum może zaszkodzić ciąży w 11 tyg ? Z góry dziękuje za informacje Pozdr; Wicherek lat 26
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=37285


Temat: Perypetie zdrowotne frecich emerytów u Onka
" />Stuart dostal synergal, deksametazon, furosemid. Oto wyniki badań krwi: morfologia koniec początek lutego: wbc 9,11 g/l neu 7,04 g/l lym 0,976 g/l mono 0,733 g/l eos 0,334 g/l baso 0,025 g/l rbc 11,4 t/l hgb 173 g/l hct 0,528 l/l mcv 46,2 fl mch 15,1 pg mchc 327 g/l plt 428 g/l albuminy 27,3 /l alt/gpt 379,6 u/l ap 54,5 u/l ast/got 126,5 u/l białko całkowite 56,6 g/l kreatynina w surowicy 45,8 umol/l mocznik 4,6 mmol/l wyniki rozmazu płynu z jam ciała, ściągniętego...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=11092


Temat: Wyniki krwi
Czy mam dobre wyniki krwi? Będe wdzięczna za odpowiedź. WBC : 5.7 K/uL Lym# : 1.8 K/uL Mid# : 1.1 K/uL Gra# : 2.8 K/uL Lym% : 31% Mid% : 19% ... codziennie boli mnie głowa. Badania zlecił mi lekarz po pewnym zajściu. A dokładnie: Bardzo mocno rozbolał mnie brzuch, po ok. 10 minutach zdrętwialy mi obie ręce (nie mogłam ruszać palcami) i...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
Witam, przedstawiam wyniki moich badań krwi. Mężczyzna wiek 14 lat. WBC : 5,3 10^3/mm^3 (3.5 - 10.0) RBC : 3,65 L 10^6/mm^3 (3.80 - 5.80) HGB : 11,7 g/dl (11.0 - 16.5) HCT : 32,7 L % (35.0 - 50.0) PLT : 292 10^3/mm^3 (150 - 390) PCT : .235 % (.100 - .500) ___________________ WBC Flags : G2 DIFF : %LYM : 46.7% %MON : 7.8% %GRA : 45.5 % #LYM : 2.4 10^3/mm^3 (1.2 - 3.2) #MON : 0.4 10^3/mm^3 (0.3 - 0.8) #GRA : 2.5 10^3/mm^3 (1.2 - 6.8) _______________________________ ... 8.1 um^3 (6.5 - 11.0) PDW : 14.1 % (10.0 - 18.0) ___________________________ + Rozmaz krwi - mikroskopowo Nazwa Wynik Normy Jedn. - Segmenty | 31 | | 58 - 66...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
Witam, proszę o analizę następujących wyników badań: WBC: 4,3 10^3/mm^3 RBC: 3,83 L 10^6/mm^3 HGB: 11,8 g/dl HCT: 3,9 % PLT: 193 10^3/mm^3 PCT: 0,154 % MCV: 94 um^3 MCH: 30,9 pg MCHC: 32,9 g/dl RDW: 12,6 % MPV: 8,0 um^3 PDW: 12,3 % %LYM: 35,6 % #LYM: 1,5 10^3/mm^3 %MON: 2,7 L % #MON: 0,1 L 10^3/mm^3 %GRA: 61,7 % #GRA: 2,7 10^3/mm^3 (+ podaję wynik z APTT, choć nie jestem pewna, czy to tu coś doda: czas=37,8 s, czas krt=36 s) Kobieta, 21 lat, pigułki antykoncepcyjne, badanie nie przeprowadzane w trakcie lub bezpośrednio po miesiączce, żadnym urazie, w którym nastąpiłby jakiś znaczny ubytek krwi. Czy jeszcze jakieś informacje się przydadzą? Z góry dziękuję :)
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
Witam serdecznie i bardzo proszę o interpretację moich wyników. Gdyż moja Pani dr uważa, że nic mi niejest a ja mam uciążliwe bóle głowy + zawroty, złe samopoczucie praktycznie zasypiam na stojąco , a zawsze byłam osobą raczej aktywną a teraz to tak jak by mnie niebyło. mam 34 lata WBC 5,3 X10^3/ MXD 6,8% (0,4) LYM 32,0% (1,7) NEU 61,2 % (3,2) Erytocyty 3,92 x10^6/ Hemoglobina 12,0 g/dl Hematokryty 34,5% MCV 88,0 fl MCH 30,6 pg MCHC 34,8 g/dl Płytki krwi 229 x10^3/ MPV 8,5 fl P-LCR 15,7 % OB 15 mm/h Mocz badanie ogólne ph 5,0 Ciężar własny 1,020 Glukoza nie wykryto Leukocyty 500,0 LEU/ Azotyny nie wykryto Białko nie wykryto Erytocyty 10,0 ERY/ Ciała ketonowe 5,0mg/dl Bilirubina nie wykryto Urobilinogen w...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
witam, mam kiepskie wyniki badań krwi: WBC 2,2 Erytrocyty 4,75 Hemoglobina 13,3 Hematokryt 38,9 MCV 81,9 MCH 28,0 MCHC 34,2 Płytki krwi 169 LYM%32,2 MXD% 15,3 NEU % 52,5 OB - 9 Badanie moczu też nie najlepiej - pH 6,0; ciężar właściwy - 1,030g/ml; Białko i Glukoza - ujemny, Ciała ketonowe - ob(+++); urobilinogen - 0,2, bilirubina - ujemny, nabłonki płaskie liczne, ... wtedy wykonane badania krwi, TK, okulistyczne, laryngologiczne. Ból głowy przypisano niskiemu ciśnieniu oraz AMD. Wyniki krwi były wtedy w normie (np. leukocyty - 6,3). Parę dni temu obudziłam się z bólem...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Pomocy
Prosze o analize morfologi krwi... Badanie Wynik badania Zakres wartości ref. Morfologia 5 Diff Pentra 80 D RBC 3,09 10"6/1J1 ..l.- 4,00- 5,50 D HCT 22,9 % ..l.- 36,0-48,0 D MCV ... 491 10"3/1J1 t 150-350 D PCT 0,377% 0,01- 9,99 D MPV 7,7 IJm"3 7.6-10.8 D Pr:NV 9,8 ~A3 0,1-10,0 °WBC 4,6 10"3/1J1 4,0-10,0 D NEU% 44,6 % 42,0- 80,0 D LYM% 42,3 % 20,0-48,0 D MON% 9,8 % t 3,0- 8,0 D EOS% 2,8 % 1,0-3,0 D BAS% 0,5 % 0,0-1,0 D ALY% 1,0 % D UC% 0,5 % Badanie Żelazo Wynik badania 15,0 IJg/dl Zakres wartości ref. t 50,0- 160,0
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8227


Temat: Przewlekle chore gardło i migdałki
39,8 MON%- 6,3 GRA%- 53,9 RBC- 5,18 HGB- 13,7 HCT- 42,0 MCV- 81,1 MCH- 26,5 MCHC- 32,7 RDW- 12,0 PLT- 129 MPV- 8,8 Z interpretacji wyników według załączonych norm wynika, iż tylko jedna wartość nie jest w normie (PLT=129/norma 140-400), więc chyba wszystko w porządku? Wymaz z gardła przedstawia się następująco: Wynik badania: dodatni flora towarzysząca: Str. viridans, Neisseria sp. (lekarz uznał...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2540


Temat: Prosze o wyjaśnienie 3-ch wyników z krwi
Jako że jestem nowy na forum WITAM WSZYSTKICH , robiłem sobie ostatnio badania kontrolne morfologię ,mocz itp. na wynikach są wartości i normy prawie wszystko jest w normie tylko tak : cholesterol -235 podana norma to: 150-200 i co jeszcze mnie zaciekawiło : LYM 1.1 L PODANA NORMA : 1.2-3.2 MON 0.3 L podana norma :0.3-08 moze mi ktos wyjasnic czy to...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3991


Temat: Proszę o wyjaśnienie wyników
DOstałam skierowanie na morfologie od jakiegoś roku często mam zawroty głowy, krew leci mi z nosa, a teraz wyniki z krwi mam ale jeszcze niemam czasu iść do lekarza. Porsze kogośżeby mi mógł zinterpretować wyinki badań. WBC -4,8, LYM -1,5, MID -0,4,to mam zaznaczone GRAN-2,9 RBC -4,61 HGB-14,9 HCT 42,2 MCV 91,9 MCH 32,3 to mam zaznaczone MCHC 35,1 RDW 12,3 PLT...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=7781


Temat: Proszę o interpretacje wyników badania krwi
Bardzo proszę o pomoc w inerpretacji wyników badania krwi. Martwię się podwyższonym wynikiem limfocytów!!! WBC: 6.4 K/uL LYM: (3.7) 57.5%L MID: (0.6) 9.3 %M GRAN: (2.1) 33.2%G RBC: 5.16 M/uL HGB:...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3736


Temat: Czy moglby ktoś mi pomóc?
Otrzymałam dziś wyniki badań krwi jednak lekarz stwierdził,że ma za dużo pacjentów i mnie dziś nie przyjmje. niepooje się i próbuje się uspokoić. Może ktoś zna sie na ich interpretacji? rbc 4.70 10 do 12 potegi plt 368 10 do9 potęgi hct 35.4 mpv 7.7 mcv 75.3 wbc 10.8 10 do 9 potęgi rdw 17.1 lym 2.1 19.4% hgb 11.2 granh 8.2...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=9912


Temat: PROSZĘ O INTERPRETACJĘ WYNIKÓW BADAŃ
Witam , proszę o ocenę badań krwi synka (4,5 roku-14,3 kg); mój synek jest straszny niejadek, je tylko wybrane pokarmy(z mięs tylko pierś z kurczaka), owoce- tylko od czasu do czasu jabłka, z warzyw-sporadycznie marchewkę surową, soki pije natomiast wszystkie- nie ma sposobu by jakoś go zachęcić do jedzenia.Wyniki badań: WBC-7,3 RBC-4,58 HGB-11,5 HCT-34,1 MCV-74,5 MCH-25,1 MCHC-33,7 PLT AG-389 LYM-52,9 MXD%-12,6 NEUT%-34,5 LYM#-3,9 MXD#-0,9 NEUT#-2,5 RDW_SD-38,2 RDW_CV-13,1 PDW-10,7 MFV-9,1 P_LCR-17,8 JEŚLI TO MOŻLIWE PROSZĘ O ODPOWIEDŹ
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1214


Temat: Interpretacja wyników badań
witam:) Jestem w 8 tygodniu ciąży, bardzo proszę o interpretację wyników badania krwi. Wszstko jest w granicach normy, oprócz: NEUT % 73,9 % NORMA 45- 70 LYM% 19,4% NORMA 20-50% plt 212,0 x 10^3kom/uL norma 130-400 Pdw 66,6% norma 40-60% Najbardziej niepokoi mnie PDW, poniewaZ nie wiem czego to jest wskaźnik. Dodaje ze podczas przeprowadzania badania byłam lekko przeziębiona. Po drugie: Mam...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5384


Temat: Jakub DCA - 23.02.2008 r - start
WYNIK BADANIA LABOLATORYJNEGO Poziom glukozy 68 mg/dl BADANIE OGÓLNE MOCZU Przejrzystosc - mętny Ciezar wlasciwy - 1017 Odczyn kwaśny Białko - nieobecne Cukier - nieobecny Aceton - nieobecny Barwniki zółciowe - nieobecne Urobilinogen - w normie BADANIE MIKROSKOPOWE Nabłonki płaskie - liczne Leukocyty 3-5 Erytrocyty - Składniki mineralne - KREW PLC FLAGS - SCH WBC 5,5 RBC 4,36 HGB 13,2 HCT 38,7 PLT 192 PCT .201 CV - 89 CH - 30,4 CHC - 34,2 DW - 13,3 PV - 10,5 DW - 15,1 LYM - 2,2 MON - 0,3 GRA 3,0
Źródło: glejak.pl/forum/viewtopic.php?t=1232


Temat: Niski poziom leukocytów
To są wyniki i do nich proszę o komentarz... Leukocyty 2,8 x 10^3/ul Erytrocyty 9,21 x 10^6/ul Hemoglobina 12,1 g/dl Hematokryt 45,6 % MCV 49,5 fl MCH 13,1 pg MCHC 26,5 g/dl Płytki krwi 1497 x 10^3/ul Anizocytoza erytrocytów 16,4% LYM% 31,5 MXD% 8,5 NEU% 60,0 Mocznik 41,59 mg/ul Kreatynina 1,53 mg/ul ALT 37,27 U/l Czy tak niski poziom leukocytów a wysoki płytek krwi może być wynikiem zapalenia ucha środkowego? Lekarze sugerowali błąd zliczania przy płytkach, ale niepokojacy jest dla nich poziom leukocytów. Kot obecnie bawi sie, jest żywy, ma mega apetyt. Decyzją wetów czekamy na wyniki terapii ucha, wczoraj miał badanie kontrolne, błona jeszcze sie nie zabliźniła, steryd zmniejszono do pół tabletki co drugi dzień (encortolon), antybiotyk utrzymany (ale nie mogę odczytać nazwy..). Za dwa tyg kolejna wizyta i ewentualne pobranie krwi. Co mogą sugerować takie wyniki krwi?
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10363


Temat: prosze o pomoc w interpretacji wynikow i zachowania psa
krwi dobre, po 3 kroplowce przechodzi (czyli po 4-5 dniach) Leki przeciwbolowe i rozkurczowe nie dzialaja nie spimy przez te dni. czy to jakas choroba czy "tylko" sie zakochal??? pozdrawiam i ... mg/dL Kreatynina 1.08 mg/dl Wyniki badania hematologicznego +RBC 10e6/ul 6.68 HCT % 50.1 -MCV fl 75 RDW % 12.6 HGB g/dl 15.7 -MCH pg 24 MCHC g/dl 31.3 PLT 10e3/ul 227 MPV fl 8.8 +WBC 10e3/ul 11.9 +LYM 10e3/ul 11.6 MID 10e3/ul 0.2 -GRA 10e3/ul 0.1 +LYM% % 99 -MID% % 01 -GRA% % 00
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7537


Temat: krwotok z nosa PANIE JARKU POMOCY
Bylam dzisiaj u weta z moja sunia,wzielam mocz do badania,miala rowniez szczegolowe badanie krwi i niestety okazalo sie ze ma mala plytkowosc(26 S 10 mala3/mm3,)wet stwierdzil ze to niemozliwe,powtorzyl i wyszlo to samo . pozostale wyniki sa takie ; WBC;13,9 H 10 3/mm3 RBC;6,52 10 6/mm 3 CREA; 0.680 mg/dl HGB;14.8 L g/dl HB; 12.8 g/dl HCT;43.7 L% GOT; 12.6 U/1 25*C MCV;67 um3 GPT 44.6 U/1 25*C MCH;22.7 pg MCHC;33.9 g/dl RDW;14.0% MPV; 8.1 S um3 #LYM; 2.3 10 3/mm3 #MON; 1.6 H 10 3/mm3 #GRA 10.0 10 3mm3 mocz dobry ,niema cukru . leki to CYCLONAMINE CALO-PET ,sunia to samo miala 3 lata temu wet stwierdzil ze najprawdopodobnie sa to sprawy hormonalne,po 10 dniach na powrorke badan.co PAN sadzi o wynikach io...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=5892


Temat: wyniki badań krwi
Dzień dobry, czy mogłabym prosić o konsultację tych wyników? Ruda miała je robione w związku z podejrzewaną niewydolnoscia trzustki. Dostaje cały czas amylan, badanie było robione w trakcie podawania, bo wet. powiedział, ze to nie przeszkadza?? Na podstawie tych wyników zdiagnozował podraznienie wątroby, ale amylan kazał podawać dalej. Muszę przyznać, ze mam lekką wodę z mózgu. Pomocy! Oto te wyniki ALP 148 GOT 40.4 GPT 40.2 AMYL 972 CREA 0.611 WBC 12.1 RBC 6.62 HGB 14.6 HCT47.1 PLT 278 MCV71 MCH.22.0 RDV 14.1 MPV 7.7 MCHC 30.9. (norma 34./ 36) LYM 23.4 MON 6.4 GRA 70.2 I jeszcze raz, tylko z takim płotkiem przed oznaczeniami LYM 2.8 MON 0.7 GRA 8.6 (norma 1.2 6. cukier 98 mg Serdecznie pozdrawiam. M
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=4140


Temat: problem z wątrobą???proszę o interpretację wyników..dr Jarka
Witam, mój Kot 11 letni od jakiegoś czasu je mniej ,czasem zdarzało mu się wymiotować, schudł. Je diabetic RC, przyjmuje insulinę.Wyniki badań krwi są złe tak mówi wet. Mam zmienić karmę na renal special oraz podawać pół tabletki hepatilu, dodatkowo co 2 dzień kroplówka aby oczyścić organizm z toksyn..Kot ma uszkodzoną baardzo wątrobę, oraz nie do końca sprawne nerki;( oto wyniki: glukoza ... WBC 10,5 tysmml LYM 9,7 tysmml lym % 92,6% PLT 170 tysmml proszę o interpretację wyników. Co można zrobić, jakie są szanse przeżycia? dziękuję pozdrawiam.
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10925


Temat: Lipaza
Panie Jarku proszę o konsultację wyników,(niski poziom lipazy chora trzustka?) Lipaza 28 U/L POZOSTAŁE BADANIA WBC 16,0 G/L LYM 9,8 MID 5,30 GRAN 0,9 LYM 61,1% MID 33,2% GRAN 5,7% RBC 6,93T/L HGB 17,3 g/DL HCT 48,5% MCV70,0 fl MCH 25,0 pg MCHC 35,7 g/DL RDW 16,3% PLT 241K/ QL MPV 8,4 FL ROZMAZ KRWI(MIKROSKOPOWO) GRANULOCYTY PAŁECZKOWATE 1% GRANULOCYTY SEGMENTOWATE 65% GRANULOCYTY ... Jakie badania jeszcze zrobić,ewentualne uwagi odnośnie żywienia lub jakiś dodatkowych preparatów?
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8407


Temat: Problem z 3 miesięczną yoreczką - wysoki poziom leukocytów
Witam Panie Doktorze, Dziękuję za zainteresowanie się problemem zdrowotnym mojej suni. Podaję parametry moczu: ostatnie badanie bilirubina - neg urobilinogen - norm ketony - neg ciężar wł. - 1.018 glukoza - neg białko - neg krew - 10/ul ph - 5 nitraty - neg leukocyty - 500/ul ocena mikroskopowa leukocyty 20-30 wpw erytocyty świeże 0-3 wpw nabłonki płaskie pojedyncze wpw klarowność przejrzysty kolor żółty posiew moczu po 48 godzinach ujemny Badanie krwi WBC 22.9 LYM 14.9 MON 0.2 GRA 7.8 LYM% 65.1 MON% 1.0 GRA% 33.9 RBC 7.33 HGB 14.6 HCT 50.6 HCV 69.0 MCH 19.9 MCHC 28.9 RDW 14.7 PLT 350 MPV 7.2 GPT/ALT 64.0 u/l mocznik wynik w surowicy 37.24 mg/dl kreatynina 0.52 mg/dl Pozdrawiam serdecznie.
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=11652


Temat: proszę przeczytajcie to i napiszcie do mnieee!!!
Witam Wszystkich. Czytam Wasze posty i widzę, że świetnie sobie radzicie z jadłospisem dzieciaków i że zdrowe jak rydze. Porobiliśmy z mężem badania krwi naszemu Adamowi, który ma teraz 18 miesięcy, ... czy robicie dzieciom morfologię i jak ona wychodzi? Jak na moje niewprawne oko to hemoglobina 12 i pół u dwulatka to całkiem dobry wynik! Tylko co z tą wielkoscią krwinki ?!? Podobno to pierwsze ostrzeżenie przed anemią..... Oszaleć mozna. Zresztą chyba już zaczynam dziczeć. Pozdrawiam wszystkie strapione i niestrapione dusze. Hipkolandia. WBC 5.2 k/uL LYM 3.7 71.9 %L MID 0.6 11.3 %M...
Źródło: wege.dzieciak.pl/viewtopic.php?t=1113


Temat: kapsaicyna czy ktoś to próbował
one: OB 14 [<15] WBC 8,7 [4,1-10,9] LYM 4,3 [0,6-4,1] LYM% 49,2[10-58,5] MID 0,6 [0-1,8] MID % 6,9 [0,1-24] GRAN 3,8 [2-7,8] GRAN% 43,9 [37-92] RBC 4,96 [4,2-6,3] HGB 14,3 [12-18]...
Źródło: w5a8ww.prosalute.info/forum/viewtopic.php?t=1105


Temat: wyniki morfologii dziecka
... 1,1% LYM# 3,2 LYM% 39,8% MONO# 0,4 MONO% 5,2% RBC 4,69 HGB 7,7 HCT 0,366 MCV 78,0 MCH 1,64 MCHC 21,1 RDW 13,0 PLT 496 MPV 7,4 PDW 16,5 PLCT 3,7...
Źródło: doctormed.pl/board/viewtopic.php?t=763


Temat: czy to RZS????
MCH 31,1 MCHC 36,4 RDW 13,6 MPV 8,3 PDW 14,2 LYM% 14,0 % MON% 2,7 % GRA% 83,3% OB 14 mm/godz Badanie moczu Barwa żółty przejrzysty cukier-ujemny bilirubina-ujemny ciała ketonowe-ujemny ciężar właściwy- 1,020 odczyn pH 6,0 białko -ślad urobilinogen 0,2 U/dl azotyny-ujemny leukocyty-ujemny krew-ujemny Mikroskopowy osad moczu nabłonki płaskie- pojedyncze w prep. leukocyty- pojedyncze w prep. Biochemia AST 30 U/I ALT 31 IU/I CK 22 U/I białko C-reaktywne (CRP)-ilościowe 2 mg/dI Czynnik RF-ilość- 16 IU/mI Test ANA Screen <0,5 index value TSH 3,62 mU/L Druga część to będzie wynik jednego badania, chyba tego najważniejszego p/c a CCP, ale to dopiero za 3 tyg. Czy mógłby mi ktoś zorientowany w analizie wyników badań powiedzieć coś na temat moich wyników. Z góry dziękuje.
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=789